Talvikelit tulossa, oletko valmis?

Kohta päästään taas nauttimaan Suomen vaihtelevasta talvikeleistä ja sen mukanaan tuomista haasteista autoilussa. Eikö olisikin hienoa tietää, että olipa keli aamulla mikä tahansa pääset varmasti autolla perille asti? Tai se, että parkkeeraaminen loskan valtaamaan ruutuun ei ole enää juttu eikä mikään? Ja entäpä jos kesämökille voisi ajella talvellakin miettimättä sitä, onko tie aurattu vai ei?

Jos vastasit yhteenkään edellä mainituista kyllä, olisi varmaankin aika harkita nelivetoa seuraavaksi autoksesi. Nelivetoauto nimittäin pesee mennen tullen liikkeellelähdössä ja pidossa kaksivetoiset haastajansa silloin kun keliolosuhteet ovat liukkaat ja sohjoiset. Eli sellaiset neljä kuukautta vuodessa täällä koto Suomessa. Ja myös sadekelillä on nelivetoisen auton pito parempi kuin kaksivetoisella autolla. Siitä tulee toiset neljä kuukautta lisää.

No okei, muutama viime vuosi on ollut poikkeus tuohon viimeiseen sääntöön.

Ensimmäisenä nelivedosta tulee monelle mieleen katumaasturit, jotka ovat viime vuosina vallanneet katukuvaa. Nelivetomalleja löytyy kuitenkin lähes jokaiselta automerkiltä, joten nelivedon hyödyistä voi nauttia halutessaan myös ilman auton maskuliinista ulkonäköä.

Useimmat nelivetojärjestelmät ovat nykyään kytkeytyviä nelivetoja. Tämä tarkoittaa sitä, että voima ohjataan kaikille neljälle pyörälle vain tarvittaessa. Tämä ominaisuus säästää polttoaineenkulutusta ja on kaupunkiajoa paljon harrastavalle paras vaihtoehto nelivetoa hankittaessa. Toki näistäkin malleista löytyy monesti vaihtoehto jatkuvan nelivedon päälle kytkemiseksi.

Olipa haaveenasi sitten jatkuva tai tarvittaessa päälle kytkeytyvä neliveto maastoauto-lookilla tai ilman, meiltä löydät hyvän valikoiman nelivetoisia vaihtoautoja. Löydä vaihtoehdot täältä.