Matias Henkola, Secto Automotive

Secto Automotiven kasvu jatkui vahvana vuonna 2022 automarkkinoiden alavireestä huolimatta. Kasvun takana oli yhtiön pitkäaikainen panostus sähköautoiluun ja vahvaan asiakaskokemukseen.

Secto Automotiven vuoden 2022 liikevaihto oli 410,5 miljoonaa euroa ja se kasvoi 20 prosenttia vuodesta 2021. Secton liikevaihdosta 60 prosenttia koostui autojen leasingtoiminnasta ja 24 prosenttia vaihtoautojen myynnistä. Koneliiketoiminnan, josta Secto luopui vuoden 2022 lopussa, osuus oli 16 prosenttia.

2022 vaihtoautojen myynti kuluttaja-asiakkaille sekä yrityksille oli 62 miljoonaa euroa, kasvua oli 11% edelliseen vuoteen verrattuna. Kauppojen määrä kasvoi vuonna 2022 7 % kokonaismarkkinan laskiessa vastaavana ajanjaksona 11,2%. 

Secton huippuluokan asiakaskokemuksesta kertoo alan korkein asiakastyytyväisyys. Vaihtoautomyynnissä, missä valtaosa asiakkaista on yksityisiä kuluttajia, NPS oli 74.

”Asiakastyytyväisyys kertoo onnistumisestamme vielä enemmän kuin taloudelliset mittarit. Haluamme uudistaa autoilua vastuullisesti, ja sekä huippuluokan asiakaspalvelu että siirtymä pois fossiilisista polttoaineista ovat osa sitä”, Matias Henkola sanoo.

Lue tulosjulkistuksesta tarkemmin